Baner
TAKMIČARI STENSA MAESTRALNO OTVORILI SEZONU

Početkom septembra otvorena je nova sezona pod okriljem Stonoteniskog saveza Bosne i Hercegovine, a naši takmičari su već na samom startu ostvarili značajne i zapažene rezultate.

NAŠA 3 KADETA MEĐU 16 NAJBOLJIH U DRŽAVI, EROVIĆ U GRUPI „A“

Na takmičenju koje je održano 3. septembra u Tuzli, najznačajniji rezultat ostvario je naš Ilhan Erović, koji je na kvalifikacionom turniru za TOP-8 za kadete ušao u polufinale, te tako osigurao nastup u A grupi. Alen Kajević i Benjamin Zijadić, koji su se takmičili sa mnogo starijim igračima od sebe, uspjeli su se plasirati među 12 najboljih te tako stekli pravo nastupa u grupi B.

BENJAMIN ZIJADIĆ VICEPRVAK BIH U MLAĐIM KADETIMA

Naš klub je imao predstavnike i na takmičenju mlađih kadeta koje je 10. septembra održano u Foči, gdje su nastupili Benjamin Zijadić i Alen Kajević. Alen je nakon odlične borbe poražen u borbi sa medalju od trećerangiranog Pejića, dok je Benjamin ostvario izvanredan rezultat, osvojivši srebro, nakon pobjede nad prvorangiranim Ramljakom, rezultatom 3:2. U borbi za zlato je poražen od Pandurevića rezultatom 3:1. Važna je činjenica da u ovoj kategoriji ima pravo nastupa još pune 3 godine.

Čestitamo našim igračima te želimo mnogo sreće u nastavku sezone!

20170912_19591120170912_195651