Baner
Benjamin Zijadić osvojio 24. Međunarodni Memorijalni turnir u stonom tenisu "Antun Tova Stipančić"

18.11. i 19.11.2016. godine u Zagrebu je održan 24. Međunarodni Memorijalni turnir u stonom tenisu "Antun Tova Stipančić".

Na ovom, jednom od najvećih i najkvalitetnijih turnira u regionu, nastupio je veliki broj takmičara, preko 500, iz nekoliko zemalja regiona i Evrope.

Ispred kluba "STENS" Sarajevo u kategorijama najmlađih kadeta i mlađih kadeta nastupio je Benjamin Zijadić.

Benjamin je 2007. godište i godinu dana je mlađi od velikog broja takmičara u svojoj kategoriji i nekoliko godina mlađi od takmičara u kategoriji mlađih kadeta.

Benjo se u kategoriji najmlađih kadeta okitio zlatnom medaljom što je rijetko kome pošlo za rukom na ovom velikom takmičenju i pokazuje da je iza njega mnogo truda i rada, što se na kraju i isplatilo i pokazalo da se svakodnevnim treninzima i svakodnevnim zalaganjem mogu postići veliki rezultati i uspjesi.

U starijoj kategoriji se plasirao među 16 najboljih od preko stotinu takmičara, i malo ga je dijelilo za ulazak među osam najboljih, no sa stečenim iskustvom, otvara sebi vrata ka još boljim rezultatima i većim uspjesima u budućnosti.

Inače, za ulazak među 8 izgubio je od 4. rangiranog dječaka iz Hrvatske u mlađim kadetima, Posavac Mislava, rezultatom 3:2. Od zaostatka od 2:0 i 5:2, uspio je izjednačiti na 2:2 i stekao je prednost od 8:5, ali je Mislav taj set pobijedio 11:8 i postavio konačni rezultat 3:2 u svoju korist.