Baner
Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine za subkadete i subkadetkinje

25.06.2016. godine u sportskoj dvorani OŠ "Klokotnica" u Klokotnici održano je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine za sukadete i subkadetkinje.

Ispred kluba "STENS" nastupili su Zijadić Benjamin i Abdić Vedad.


Vedo je na svom prvom zvaničnom turniru igrao u grupi A sa Državnim prvakom, Dariom Pejićem i Hanić Azurom iz STK "Kreka". Super je odigrao dva meča, stekao jedno novo i lijepo iskustvo, druženje sa drugom djecom i učenja od istih, a njegovo vrijeme tek dolazi, s obzirom da je 2009. godište.

Benjo!


Benjamin Zijadić je viceprvak Bosne i Hercegovine u stonom tenisu za sezonu 2015/2016 u kategoriji subkadeta!


Na cijelom turniru briljirao je naš Benjamin Zijadić (2007.), najmlađi takmičar TOP 8 najboljih igrača u subkadetskoj kategoriji. U grupnoj fazi takmičenja upisao je dvije pobjede protiv Grizović Alena - Vitez, Vitez rezultatom 3:0 i Udovčić Sergeja - Borac, Banja luka rezultatom 3:0.


U osmini finala protivnik mu je bio igrač iz STK "Bugojno", Dadić Amar, kojeg je također savladao rezultatom 3:0.

U četvrtfinalu je slavio protiv Hasanović Emana - Spin 2012 Sarajevo, rezultatom 3:0.


Polufinale


Polufinalni meč igrao je sa jednim od favorita za titulu Državnog prvaka BiH, Vladimirom Pandurevićem. Benjo nikad nije upisao pobjedu protiv Vlade, i svaki set je bio uspjeh za Benju.

Rezultat u toku meča je bio 2:2 i 7:1 u korist Vlade Pandurevića, i činilo se kao da je sve bilo rješeno, međutim ne. Benjamin je očistio glavu, i počeo ponovo da igra. Poen po poen ga je stizao i preokrenuo rezultat, pobjedivši taj set 11:8 i postavio konačni rezultat 3:2 čime se po prvi put, sa dvije godine starijim igračima, plasirao u finale Državnog prvenstva BiH, što je najveći rezultat u njegovoj dosadašnjoj stonoteniskoj karijeri.

Finalni meč je igrao sa Dariom Pejićem, od kojeg je izgubio 3:0. Vidno iscrpljen, Benjo je igrao i dao sve od sebe, ali dalje nismo mogli, ne ovaj put.


Golem uspjeh za našeg Benju, čestitamo ti na tome!

Hrabrost i borbenost na zavidnom nivou, za svakoga, a ne za dijete od 9 godina.

Svaka čast Benjo!

subkadeti-drzavno-5subkadeti-drzavno-4subkadeti-drzavno-3subkadeti-drzavno-2subkadeti-drzavno-1