Baner
Drugi o nama
Predsjednik FBiH otvorio "STENS OPEN 2012"
SARAJEVO - Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir nazočio je danas svečanosti u povodu otvorenja najvećeg stolnoteniskog kluba u BiH "STENS".

U sklopu otvorenja kluba je organiziran i turnir za veteranke i veterane "STENS OPEN 2012", čiji je glavni pokrovitelj predsjednik Federacije.

Predsjednik Budimir je otvorio turnir kazavši kako mu je čast i zadovoljstvo pomoći u promociji sporta koji trenutno u Bosni i Hercegovini ne uživa značajniju pozornost.

Klub je otvorio veleposlanik NR Kine u BiH Wang Fuguo, koji je s najmlađom članicom kluba odigrao partiju stolnog tenisa.
 
 
preuzeto sa www.predsjednikfbih.org 
 
Svečanost povodom otvorenja najvećeg stonoteniskog kluba u BiH "Stens"

Najveći stonoteniski klub u BiH - STENS svečano je otvoren danas u sarajevskoj Skenderiji. Klub je svečano otvorio ambasador NR Kine u BiH Wang Fuguo koji je sa najmlađom članicom kluba odigrao prvu partiju stonog tenisa.

Na dan otvorenja održan je i Međunarodni turnir u stonom tenisu STENS OPEN 2012 za veterane i veteranke iz svih dijelova Evrope. 

Turnir je svečano otvorio predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, a otvorenju su prisustvovali i dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Stanko Primorac, te zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH Zvonko Jurišić.

 Stonoteniski klub STENS je na površini od 1.200 kvadratnih metara opremio prostor prema najvećim evropskim standardima uz postavljenih 40 profesionalnih stolova za stoni tenis. 

 Ciljevi kluba su omasoviti i popularizirati plemeniti sport kao što je stoni tenis, uzimajući u obzir činjenicu da je Bosna i Hercegovina proizvela neke od najboljih svjetskih sportista. "Naša ambicija je da stoni tenis ponovno popularizujemo među djecom, ali i stvaranje novih prvaka u stonom tenisu koji će učestvovati na mnogobrojnim turnirima i lokalnim, federalnim i državnim takmičenjima", saopćeno je iz STENS-a. 

Djeca Sarajeva imat će mogućnost uključiti se u školu stonog tenisa, a za rad rad s mlađim uzrastima zaduženi su kvalifikovani treneri, selektorka bh. reprezentacije i glavna trenerica Amela Hadžiahmetović te Amar Korjenić. Rekreacijski dio vodi Idrija Redžepović. 

 Treneri rade sa djecom od 4 do 6 godina, educiraju ih, ispituju potencijal, sposobnosti i mogućnosti djece, u cilju pronalaska talenata te stvaranja kvalitetnih igrača koji će se za nekoliko godina takmičiti na lokalnim, državnim i svjetskim takmičenjima. 

 Ime kluba asocira na davnu 1973. godinu kada je u Sarajevu održano svjetsko prvenstvo u stonom tenisu STENS 73 i čija je uspješna organizacija u velikoj mjeri doprinijela dobivanju Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu.

 

 preuzeto sa www.sutra.ba

 
STENS napravio stonoteniski bum u Sarajevu

Sa radom je počeo 15. decembra, a za ovo kratko vrijeme Stonoteniski klub „STENS“ je napravio pravi bum u glavnom gradu BiH.

Sa radom je počeo 15. decembra, a za ovo kratko vrijeme Stonoteniski klub „STENS“ je napravio pravi bum u glavnom gradu BiH. Svi oni koji vole igrati stoni tenis mogu ga igrati u bilo koje vrijeme, što do sada nije bio slučaj. 

„Reakcije su sjajne. Želja nam je bila da nastavimo tradiciju koja datira iz 1973. godine kada je u Sarajevu održano svjetsko prvenstvo u stonom tenisu STENS 73. U gradu se već mnogo priča o stonom tenisu. Cilj je podići svijest djece da se bave sportom. Želimo od djece stvoriti šampione“, kaže PR kluba, Azira Softić.

Osim škole tenisa čiji je upis u toku, u prostoru površine od 1.200 metara kvadratnih gdje je smješteno 40 profesionalnih stolova tenis mogu igrati i svi rekreativci. 

„Prostorije su uređene po najvećim evropskim standardima, takom da mogu reći da imamo jedne od najboljih uslova u BiH. Uz sve to djeca će trenirati pod palicom selektora bh. reprezentacije Amele Hadžiahmetović, dok termine za rekreaciju i seniore vodi Idrija Redžepović. Možemo se pohvaliti da pružamo mogućnost djeci bez roditeljskog staranja i djeci s posebnim potrebama da treniraju“, istakla je Softić.

Nema sumnje da će klub za sport i rekreaciju „STENS“ svojim aktivnostima uveliko doprinijeti razvoju sporta u BiH. Inače, u organizaciji ovog kluba od 20. do 27. januaara održan je međunarodni Zimski stolnoteniski kamp „STENS – Sarajevo 2012. u kojem su sudjelovala djece iz BiH i Crne Gore, a u subotu se održava međunarodni turnir za veterane i veteranke.

 

preuzeto sa www.scsport.ba 

 
<< Početak < Predhodna 1 2 3 Sljedeća > Kraj >>

Stranica 1 od 3